11.01.2015
Оновлення сайту Перейти

12.12.2012
Нові поповнення Галереї Перейти

12.07.2011
Збої в роботі Перейти

Станція Хуст, вигляд у парну (західну) горловину
Станція Хуст, вигляд у парну (західну) горловину

 

Райони та міста :: Рахів :: Коротка довідка

Рахів: Коротка довідка
джерело: http://www.rakhiv.com

   Рахів - саме високогірне місто і районний центр в Україні. Розташований у східній частині Закарпатської області в гірській улоговині на висоті 430 м над рівнем моря. Географічні "адреси" Рахова - 48° північн. широти, 24° 15’ схід. довготи.

   У Рахові найбільший перепад висот між найбільш низькою (400 м) і найбільш високою (900 м) вулицями.

   Клімат Рахова - помірковано континентальний з надмірним і достатнім зволоженням, нестійкою весною, не пекучим літом, теплою осінню, і м'якою зимою. Середня температура в січні - 4,9°С, у липні - 17,5°С. Річна сума опадів - 1270 мм., максимум з який випадає в червні (167 мм.). У Рахові зареєстрований абсолютний добовий максимум опадів - 133 мм.

   На півночі від Рахова розташовані Привододільні (Внутрішні Горгани), на Заході - Свидовець, на північному сході - Чорногора (гірські частини полонинського хребта), на півдні - Рахівські гори. Гори, що оточують Рахів, характеризуються великою розмаїтістю рослинності і флори. Тут найбільш виразна в Українських Карпатах висотна поясність: передгірні дубові ліси, гірські широколисті (буково-ялинково-піхтові) і хвойні (ялинкові) ліси, субальпійський і альпійський пояси (криволісся і високогірні луги-полонини). У складі флори нараховується ряд найрідших видів, серед них: пролісок, лілія лісова, зозулині сльози, сон білий, в окремих місцях (г. Близниця) зберігся легендарний едельвейс - білотка альпійська.

   Площа міста - 524,2 га.

додатково
фотогалерея до статті "Рахів: Коротка довідка"

   Населення 17.000 чоловік, з них:

   - українців - 76%

   - угорців - 12%

   - росіян - 5%

   - представників інших національностей - 7%

   За офіційними джерелами Рахів заснований у 1447 р. Версій щодо походження назви міста є декілька:

   - власне ім'я - Рах, Рахо;

   - купці із Трансільванії й Угорщини, що вели торгівлю з Галичиною на місці теперішьного Рахова зупинялися і рахували свої прибутки.

   - у період опришківського руху тут опришки рахували і поділяли відібране в багатіїв добро.

    Завдяки географічному розташуванню, унікальній природі і самобутній гуцульській культурі Рахів відомий, як один з найпопулярніших туристично-рекреаційних центрів України.

   У місті працює турбаза, готелі, і ряд приватних будинків, де гостей міста завжди гостинно зустрінуть і забезпечать висококваліфікованим обслуговуванням.

повернутись
версія для друку



          © Всі права застережено. 2000-2024. Юрій Зінькевич. При використанні матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове